Eerste indrukken - Reisverslag uit Phoenix, Verenigde Staten van Niels en Vera - WaarBenJij.nu Eerste indrukken - Reisverslag uit Phoenix, Verenigde Staten van Niels en Vera - WaarBenJij.nu

Eerste indrukken

Door: Vera

Blijf op de hoogte en volg Niels en Vera

14 Januari 2023 | Verenigde Staten, Phoenix

Hallo allemaal! [e-1f64b]

Tijd voor een nieuwe blog. De eerste week in ons appartement zit erop. Op de dag dat we de sleutels van het appartement kregen zijn er ook leenmeubels geleverd. Onze eigen meubels zijn als het goed is 8 januari vertrokken met het schip en komen volgens de planning eind februari aan. Echter, ervaring vertelt ons dat de kans vrij groot is dat het nog wat vertraging oploopt. We kijken er nu al naar uit dat we onze eigen spullen en meubels in het appartement kunnen zetten! Met de leenmeubels zijn we blij, maar je eigen spulletjes blijven toch het fijnst. Soms is het een beetje behelpen. We hebben bijvoorbeeld maar één schilmesje en één snijplank [e-1f605] Maar het heeft ook wel wat en je raakt er ook wel weer aan gewend. Én we weten dat het tijdelijk is, dat scheelt ook. Mocht het écht nodig zijn dan kunnen we altijd naar de winkel om spulletjes bij te halen. Winkels zijn hier al-tijd open.

Niels heeft z'n eerste werkweek erop zitten en het bevalt 'm goed! Hij heeft deze week vooral analyses gemaakt waar de klant om gevraagd heeft. Ook heeft hij z'n eerste vergaderingen (fysiek en online) gehad. Het kantoor waar Niels werkt ligt op 2 minuten rijden (!) van ons appartement. Maar gezien het weer is hij lekker te voet gegaan (10 minuutjes lopen). Amerikanen pakken voor álles de auto, ook als is het aan het einde van de straat. Ik (Vera) vertik het om voor zo'n klein stukje de auto te pakken, vooral als het lekker weer is! Sommige mensen kijken je dan toch vreemd aan, want waarom ga je te voet als je ook de auto kan pakken? Nou, misschien omdat het maar een paar honderd meter lopen is?! [e-1f910]

Ik heb de buurt een stukje verkend: te voet [e-1f609]. Maar ik ben nog niet klaar, ik heb nog genoeg meer te verkennen. Ook ben ik het hardlopen weer aan het oppakken. Bij het appartementencomplex zit een gym waar we gebruik van mogen maken. Hier hebben we beiden al gebruik van gemaakt. Uiteindelijk wil ik ook weer buiten gaan hardlopen, maar ik wil eerst de buurt wat verkennen zodat ik een mooie route kan maken.

Afgelopen woensdag hebben we ein-de-lijk onze bankrekening kunnen openen. Dit had eigenlijk al eerder gedaan moeten zijn, maar we kregen geen toestemming omdat we geen officieel ''prove of address'' op papier van de werkgever hadden. Helaas konden ze ons zonder dit formulier niet verder helpen. Afgelopen woensdag hadden we wél alles wat ze wilden hebben en is onze bankrekening geopend. Nadat we dat klaar hadden zijn we doorgereden naar de MVD (Motor Vehicle Division) waar we onze theorie test voor ons rijbewijs hebben afgenomen. We zijn allebei geslaagd!! [e-1f697] Nu kunnen we ons praktijk examen gaan plannen, alleen dat heeft niet zoveel haast. In Nederland is je theorie test één jaar geldig; dat betekent dat je je praktijkexamen binnen een jaar moet afnemen. Anders mag je alles weer opnieuw doen. Hier maakt het niet echt uit wanneer jij je praktijk examen doet. Al zit er 2 maanden tussen of een jaar, je hebt je theorie examen en je kent de regels (geen idee in hoeverre deze nog veranderen). Dit zijn de regels in de staat Arizona. In andere staten kunnen ze weer andere regels en procedures hebben.

Nadat we ons theorie examen hadden gedaan zijn we door een Starbucks Drive Thru gereden. Ze hebben hier drive thru's voor álles! Zelfs voor het pinnen van geld heb je een ATM Drive Thru en ook voor Dunkin' Donuts hoef je je auto niet uit [e-1f369]

Nadat we het concept van de Starbucks Drive Thru doorhadden zijn we onze lease auto op gaan halen! En wat voor één!! Ik (Vera) moet zo goed als in de auto klimmen en kom bijna niet boven het stuur uit [e-1f602] Maar komt goed, ik kan dit! haha

Op donderdag ben ik met de vrouw van de manager van Niels (volgen jullie het nog? [e-1f61c]) bij de Starbucks een bakkie gaan doen. Onder het genot van een iced coffee hebben we lekker op het terras in de zon zitten kletsen. 24 graden in januari is echt te gek! Daar kunnen we wel aan wennen. Naderhand ben ik samen met haar naar preschool gereden om haar jongste zoontje op te halen. Om 12:00 uur kwam het Amerikaans volkslied op de radio. Dat is standaard hier: iedere dag om 12:00 uur wordt het Amerikaanse volkslied afgespeeld op de radio.

Vanuit de preschool zijn we doorgereden naar een lunchtentje waar Niels en zijn collega's (waaronder de manager) ook gingen lunchen. Daar heb ik kennis gemaakt met een aantal collega's van Niels.

Niels heeft een lang weekend, want maandag is het ''Martin Luther King Jr. Day'' en dat is een vrije dag. We weten nog niet precies wat we gaan doen, maar dat komt wel goed!

I'll keep you posted [e-1f49b]

• 14 Januari 2023 - 21:27

Jeanne :

Hoi,

leuk en mooi geschreven Veer.

we blijven je natuurlijk volgen[e-1f970][e-1f64b]‍[e-2640]️

• 14 Januari 2023 - 23:33

LD Lenny:

Leuk jongens, heel benieuwd naar het vervolg van jullie avonturen :)

• 15 Januari 2023 - 00:19

Toos Jonkers :

Fijn om op de hoogte gehouden te doen

• 15 Januari 2023 - 09:23

Sharon Geerts:

Vera en Niels super leuk om te lezen hoe jullie het daar beleven. Ik ga jullie zeker blijven volgen[e-1f601]

Heel veel geluk, succes en plezier daar [e-1f340][e-1f618]

• 15 Januari 2023 - 10:29

Riky Geerts :

Fijn dat het goed is gegaan. Ga vooral door met verkennen.

• 20 Januari 2023 - 06:22

Samirah:

Leuk geschreven, ik kon het heel goed volgen. Je neemt me helemaal mee in je verhaal. Haha geweldig, wil wel een foto zien van jou achter het stuur. Heerlijk dat het 24 graden is, super jaloers. Het heeft hier gesneeuwd en het is koud. Goed dat je het sporten zo snel op hebt gepakt. Fijn dat je in jullie appartementencomplex kan sporten. Kan me voorstellen dat je wanneer je een mooie route hebt gevonden, lekker buiten gaat hardlopen.

Geniet samen van het lange weekend. Fijne tijd daar. Bedankt voor het delen van je ervaringen daar. Maak er wat van.

Liefs Samirah