Sweater weather - Reisverslag uit Phoenix, Verenigde Staten van Niels en Vera - WaarBenJij.nu Sweater weather - Reisverslag uit Phoenix, Verenigde Staten van Niels en Vera - WaarBenJij.nu

Sweater weather

Door: Vera

Blijf op de hoogte en volg Niels en Vera

11 December 2024 | Verenigde Staten, Phoenix

Hoi allemaal!

Ik zit er weer klaar voor. Klaar om jullie weer wat bij te praten over de laatste weken.

Nadat we terug zijn gekomen van onze vakantie hebben het lekker rustig gehad. Alles is weer gewassen en we konden weer lekker in ons eigen bed liggen. Dat is toch altijd het fijnste.

We hadden niet heel veel gepland staan en dat is ook wel eens fijn. Wel stond Halloween voor de deur en hebben we Thanksgiving gevierd. Halloween is hier groot, ik heb begrepen dat het in Nederland ook steeds groter wordt. Daar ben ik heeeel blij mee, want het is zo leuk! We zijn een paar avonden op pad geweest. Je hebt een speciale website waar je Halloween huizen op kunt zoeken in je buurt. Deze huizen kun je bezoeken. Sommige huizen zijn alleen van buiten versierd met lampjes, muziek en poppen. Maar sommige huizen zijn ook omgetoverd tot spookhuis. Niet alleen de buitenkant is versierd, maar ook binnen in huis is het spooky gemaakt. Je kunt dus bij vreemde mensen naar binnen door hun huis lopen en koste nog moeite zijn gespaard. Ongelooflijk wat mensen ervan maken en voor hoeveel duizenden dollars er in de voortuin staat. Er zijn ook huizen met een specifiek thema. Zo is er een Disney Nightmare Before Christmas House, een Halloween Christmas House en een spookhuis genaamd 42nd Haunt. Die laatste is next level en gaat voor mij iets te ver. Hier lopen namelijk acteurs rond die je de stuipen op het lijf jagen. Daar ben ik echt te schijt voor, dat durf ik echt niet. Er is namelijk een kans dat ik uit reflex één van die acteurs een klap in zijn/haar gezicht verkoop[e-1f605]

Met Halloween (31 oktober) gaan mensen verkleed de straat op en lopen ze door de wijken voor trick or treat. Heel leuk om te zien omdat mensen hier echt alles uit de kast halen. Ze gaan helemaal los met kostuums en make-up. Heerlijk! Bij de huizen waar mensen langslopen voor trick or treat zitten de bewoners met een grote kom (of meerdere kommen) met alleen maar snoep. In oktober begint de temperatuur in de avond weer wat aangenamer te worden, dus dat is echt ideaal. Ook waren er mensen die buiten op de garagedeur een beamer hadden geprojecteerd en American Football aan het kijken waren met familie en vrienden. Weer anderen waren een film aan het kijken op de oprit van het huis. Kortom: gezellig griezelen[e-1f47b]

Na Halloween gaan de griezels, grafstenen en spinnen de kast in en is het tijd om de kalkoenen in te slaan. Ongeveer 4 weken na Halloween is het namelijk Thanksgiving. Ook komt de kerstversiering meer tevoorschijn. De opblaas kerstmannen en sneeuwpoppen worden in de voortuin geïnstalleerd en mogen weer shinen. Ook wij hebben een paar dagen na Halloween de kerstboom gezet en versierd. Ondanks dat we met de feestdagen in Nederland zijn, vond ik het toch fijn om het hier ook gezellig in huis te maken[e-1f60c]Ik heb wat foto’s toegevoegd zodat jullie een kleine indruk krijgen hoe het er bij ons uitziet[e-1f609]

Op 28 november was het Thanksgiving en zijn we vroeg uit de veren. We hebben namelijk een collega en zijn vriendin 10 km gerend in Downtown Phoenix. Na het hardlopen werden we bij deze collega en vriendin uitgenodigd voor een mimosa (brunch cocktail), lekkere kaneelbroodjes en bananenbrood. Een hele leuke en gezellige ochtend!

Later op de dag waren we uitgenodigd bij een collega van Niels om te komen eten. Zij is Nederlands, maar woont al vanaf haar 15e in Amerika. Haar ouders wonen ook in Phoenix en waren er ook. Ze woont samen met haar man, die komt overigens uit België en hele goede vrienden van hen waren er ook. Volgen jullie het nog?[e-1f92a]

We hebben heerlijk gegeten. Uiteraard stond er kalkoen op het menu. Verder hadden we onder andere nog aardappelpuree, sperziebonen, salade en zo veel meer. Na het heerlijke diner en dessert hebben we nog een spelletje gespeeld. Het was een hele gezellige avond en al met al een zeer geslaagde dag!![e-1f603]

De dag na Thanksgiving is het Black Friday. Inmiddels ook bekend in Nederland. De dagen voor Black Friday (en dus ook Thanksgiving) zijn afgrijselijk druk. Winkels hebben (vaak) zeer aantrekkelijke aanbiedingen en mensen doen hun laatste inkopen voor het Thanksgiving diner wat ze met heel veel mensen vieren. Ook zijn de dagen rondom Thanksgiving enorm druk op vliegvelden door het hele land. Heel veel mensen hebben familie en/of vrienden in een andere staat wonen en gaan daar op visite. Maar ook komen mensen vanuit andere staten naar hier om bij hun familie/vrienden te zijn en samen Thanksgiving te vieren. Overal was het druk: op de weg, in de winkels, supermarkten, overal. Kerst is namelijk ook niet zo ver weg dus veel mensen zijn ook al druk met kerstcadeau’s kopen. Ja ja, zo gaan die dingen.

Inmiddels is Thanksgiving alweer bijna 2 weken voorbij en komen we steeds dichterbij Kerstmis. Ik heb mijn eerste Christmas Party er al opzitten. Afgelopen zondag had ik een Christmas Pyjama Party waarbij iedereen in hun beste kerst pyjama’s moest komen. Dit is een groep vrouwen waar ik al een aantal keren mee heb afgesproken. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd waar ik me dan voor kan aanmelden als ik dat wil. Zo ben ik een paar weken terug met een aantal vrouwen naar de film Wicked geweest (zeker een aanrader voor degene die twijfelt om te gaan!). Ook ben ik een paar keer mee wezen hiken en brunchen. Zo probeer ik toch wat onder de mensen te blijven en contacten te maken. Het is heel fijn dat het op deze manier kan, heel laagdrempelig, geen verplichtingen en toch mezelf wat meer uitdagen om buiten mijn eigen comfort zone te gaan en het ‘’gewoon’’ te doen.

Tijdens de pyjama party heb ik een lekker flesje wijn en wijnglazen gewonnen dus dat is zeker een leuk cadeau, cheers to that![e-1f942]

Nu zijn we ons al een klein beetje aan het voorbereiden op onze reis naar Nederland. Alle cadeautjes zijn ingepakt en liggen klaar om in een koffer te gaan. Verder mogen we ook onze lange broeken, truien en winterjas weer tevoorschijn halen want die gaan we zeker nodig hebben. Onze korte mouwen en broeken blijven in Phoenix. Toch kijk ik er ook wel naar uit om weer lekker warm binnen te zitten met een kop warme thee terwijl het buiten vriest. Het heeft toch iets gezelligs, vooral ook met de feestdagen. Ik heb op dit moment totaal geen kerstgevoel. Overal wordt kerstmuziek gedraaid, overal staan kerstbomen, maar het is 23 graden en zonnig. Dat is zo raar. Maar waar we het meest naar uitkijken is om weer kerst en Oud [e-38] Nieuw te vieren met onze familie en vrienden. Die hebben we vorig jaar nét wat extra gemist tijdens deze tijd van het jaar. Net als de andere keren zijn we de dagen aan het aftellen en kijken we, ook net als de andere keren, uit naar ons frietje met een frikandel speciaal[e-1f60b]

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een mooi 2025![e-1f386][e-1f385][e-1f3fc]

• 12 December 2024 - 00:23

Janneke:

oh zo leuk weer veertje! [e-2665]️

• 12 December 2024 - 14:33

Jeanne :

OH OH wat een Amerikaanse avonturen weer [e-1f47b][e-1f383] lijkt me erg leuk om dit allemaal mee te maken!

Nu op naar kerst [e-1f384][e-1f384]met familie en vrienden we tellen hier ook af om jullie weer te zien [e-1f618][e-1f970]