Only in America
Door: Vera
Blijf op de hoogte en volg Niels en Vera
26 Januari 2023 | Verenigde Staten, Phoenix
Hallo allemaal!
Het is weer eventjes geleden dat ik een blog heb gepost, dus het werd weer eens tijd om jullie op de hoogte te brengen van alles wat Niels en ik hier meemaken [e-1f603]
We zijn nog steeds veel aan het verkennen en onderzoeken. We zijn er wel achter gekomen dat we echt nog lang niet alles gezien hebben. Maar dat is ook leuk! Oké soms nog wel wat frustrerend, maar geduld is een schone zaak [e-1f913]
Zoals ik al eerder vertelde is boodschappen doen hier een dagtaak. Ik denk dat ik er ook een fulltime baan aan heb [e-1f602] Zo groot en zoveel keuze en er zijn ons al vrij snel dingen opgevallen. Amerikanen houden van kaas, suiker en zout. Alles is hier veel zoeter, aan vrijwel alles wordt nog suiker toegevoegd. Hetzelfde geldt voor zout. Dus we zoeken in de supermarkt vooral naar producten waar geen extra zout of suiker aan is toegevoegd. En ik kan je vertellen: dat is een hele opgave. Er komen wel steeds meer producten die plantaardig zijn of geen toevoegingen hebben, daar word ik persoonlijk wel blij van. Niels kan dat ook zeker waarderen. Ik blijf het soms wel lastig vinden, maar uiteindelijk zullen we de juiste producten en spullen vinden! [e-1f4aa] Ik neem ook standaard een flesje drinken mee als ik naar de supermarkt ga. Je bent zo lang in de winkel dat ik hoofdpijn kreeg vanwege te weinig vocht en van alle indrukken/prikkels om me heen. Ik ben soms helemaal kapot als ik thuis kom van de supermarkt [e-1f606] Gelukkig wordt dat steeds minder en vind ik wat sneller de weg, dus het kan alleen maar beter worden!
Het lange weekend van Niels hebben we goed benut. We hebben onze eerste hike gemaakt! Op 10 minuten rijden van ons appartement had Niels een route gevonden. Het weer was niet zo heel mooi, maar dat mag de pret niet drukken! Het was droog, dat was meer dan voldoende. Vanwege het minder mooie weer was het ook niet zo druk wat ook fijn was. Ook hebben we pizza afgehaald en wat voor pizza?! Na 3 stukken keken we elkaar aan en zeiden we: ''Ik kan niet meer'' [e-1f605] We hebben de andere helft van de pizza de volgende dag opgegeten.
Vorig weekend zijn de collega van Niels met zijn vrouw en kinderen naar het appartement komen kijken! 's Avonds zijn we naar een kroeg/pub gegaan op loopafstand van ons appartement. Daar hebben we lekker gegeten en gedronken [e-1f378] Het was een hele gezellige avond!
Ik ben vorige week ook met Danielle (de vrouw van de collega van Niels, dat schrijft wat makkelijker haha) naar de Sligro/Makro van Phoenix geweest: de Costco. De Costco is eigenlijk een groot Ikea magazijn, maar dan met eten, drinken, planten, tv's enz. Wederom heb ik mijn ogen uitgekeken, maar het was gezellig! En ik heb ein-de-lijk échte Nederlandse kaas gevonden!! Godzijdank, want de kaas uit de supermarkt is net plastic en smaakt naar niks. Wat ben ik blij met mijn Hollandse kaas! [e-1f9c0]
Niels raakt steeds meer gewend op het werk. Hij vind het nog steeds leuk en interessant en gaat met plezier naar zijn werk. Deze week is hij één dag op een andere locatie van ASML geweest, in Chandler. Dat is ongeveer 40 minuten rijden. Hij vind het leuk om hier en daar wat dingen mee te krijgen en te zien hoe het er hier aan toe gaat. Hij doet het super goed!
Aankomend weekend ben ik jarig, zondag om precies te zijn. We wilden eigenlijk naar de Grand Canyon gaan, maar die plannen hebben we gewijzigd. De temperatuur bij de Grand Canyon is echt heel laag (lees vriezen) en dat was toch niet echt wat we in gedachten hadden. Dus dat wordt een andere keer! Nu gaan we zaterdag een dagje naar Tucson, ongeveer 2 uurtjes hier vandaan. Dat schijnt ook een mooie stad te zijn, dus we zijn benieuwd! Zondag ben ik jarig en gaan we lekker shoppen in een lekker Amerikaanse Shopping Mall! Niels is de dagen aan het aftellen #not [e-1f602] 's Avonds gaan we lekker uit eten. Ik heb al wat kaartjes ontvangen, maar die maak ik zondag pas open! En ik heb ook al een cadeautje gekregen vanuit Nederland, super leuk!! [e-1f60d]
Gisteren ben ik naar de Walmart gegaan. Deze zit ook dichtbij ons appartement. Op ons instagram account heb ik wat video's geplaatst om jullie een indruk te geven van hoe groot het is en wat je er zoal kunt kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Surfboards, tv's, planten, boeken, automaterialen. Maar ook melk, groenten, chips en.... bonen met Dr. Pepper??!!! [e-1f631][e-2620][e-1f616] Dit kan toch niet? De rillingen lopen al over mijn rug. Er zullen nog genoeg andere producten zijn waarvan onze magen omdraaien, ik hou jullie op de hoogte [e-1f61c]
Ook deze blog komt weer tot een einde. Hopelijk tot de volgende!
26 Januari 2023 - 22:23
LDL:
Leuk, fijn dat jullie het goed hebben! :)
[e-1f9c0][e-1f9c0][e-1f9c0] Als de kaas maar goed is [e-1f60d] !!!!!1
Groetjes LD Lenny
27 Januari 2023 - 11:21
Riky :
27 Januari 2023 - 11:22
Riky :
Vast proficiat en een fijne dag
27 Januari 2023 - 12:00
Toos:
Leuk Vera, om zo op de hoogte te blijven van jullie wel en wee[e-1f600].
Ik wens je een fijne verjaardag en een leuke dag samen, geniet van je post en we horen wel weer van je.
[e-1f60d]Groetjes tante Toos.
28 Januari 2023 - 07:58
Samirah:
Leuk dat je ons mee neemt in jullie avontuur. Fijn om te lezen dat je leuke dingen doet. Haha die pizza moet wel echt groot zijn geweest als jij na 3 stukken vol zit. [e-1f923]
Ik wens je alvast een hele fijne verjaardag. [e-1f973][e-1f973][e-1f973]